2 Oktober 2017
Forum II Young Talent in Action

Op 2 oktober 2017 vond de tweede editie plaats van het YTIA-forum in BOZAR te Brussel. Jongeren konden de boegbeelden van de bedrijfswereld ontmoeten en hun advies vragen tijdens tal van workshops en speeddatingsessies. Bekijk hier het (foto)verslag.

Lees meer

27 April 2017
Launch Forum 2017

Het thema van het Forum 2017 draait rond jongerentewerkstelling: hoe jongeren beter wegwijs maken in onze arbeidsmarkt. We hielden dus een enquête bij meer dan 500 Belgische jongeren tussen de 17 en 27 jaar om hun mening te vragen over de arbeidsmarkt, hun eerste job en hun ambities voor de toekomst. Tijdens het launchmoment werd het programma van het Forum 2017 aangekondigd. Er werd ook een debat gehouden tussen de YTIA Ambassadors, de CEO’s van onze partners, Pieter Timmermans en Bart Buysse rond de resultaten van de enquête. Beide kanten gaven uitgebreid hun mening hierover.

> Klik hier voor het programma van het Forum

> Klik hier voor een fotogallerij van het debat

> Klik hier voor de resultaten van de enquête

Lees meer

21 April 2017
Exclusief bezoek achter de schermen van Brussels Airport

Brussels Airport heeft de Ambassadors uitgenodigd om hun het bedrijf te laten ontdekken tijdens een exclusief bezoek achter de schermen.

Na het bekijken van enkele indrukwekkende cijfers over de luchthavenactiviteit, is het bezoek effectief begonnen. In het gezelschap van enkele werknemers hebben de Ambassadors een volwaardig bezoek gekregen met onder meer de verschillende infrastructuren en diensten van de luchthaven. Ze gingen van de tarmac naar het operationeel centrum, doorheen de zone van de bagage-afhandelingen en zijn indrukwekkende loopbanden. Rekening houdend dat op enkele meters van de reizigers, honderden mensen dagelijks tekeer gaan om anderen in de beste mogelijkheden te laten reizen.

Tussen selfies met het vliegtuig van de Rode Duivels en een debat over de verschillende problematieken de luchthaven nu mee te maken krijgt, was deze activiteit een zeer leerrijke ervaring voor het kleine dertigtal aanwezige Ambassadors. Heel erg bedankt aan de paar werknemers die hen hebben begeleid voor hun vriendelijkheid en beschikbaarheid.

> Klik hier voor een fotogalerij van het bezoek.

Lees meer

13 Maart 2017
Een nieuwe voorzitter voor het VBO

De Ambassadeurs waren uitgenodigd voor de overdracht in het Théâtre National, georganiseerd door het VBO ter ere van Michèle Sioen (aftredend voorzitster) en Bernard Gilliot (nieuwe voorzitter). Tijdens deze bijzondere avond woonden zij een debat bij waarin Willy Borsus (Minister van landbouw), Michèle Sioen, Marc du Bois (Spadel) en Bart De Smet (Ageas) hun mening gaven over het ondernemerschap in België. Na de plechtigheid was er een networking cocktail in het bijzijn van de high level genodigden.

> Klik hier om meer te lezen over het evenement

> Klik hier voor een fotogallerij van het evenement

Lees meer

1 Maart 2017
Get to know yourself @ BDO

Onze partner, het consultancybedrijf BDO, bood de Ambassadors de mogelijkheid om een kwaliteitsvolle persoonlijkheidstest af te leggen. Zulke tests zijn belangrijk voor allerlei aspecten van hun privéleven, carrière of studies. Zelfkennis en mensenkennis zijn essentieel bij het nemen van beslissingen, in conflictsituaties, bij teamwerk … Het is bovendien een standaardvraag op sollicitatiegesprekken: wat zijn je sterke punten en waarom ben je een aanwinst voor ons bedrijf? Dat lijkt misschien een makkelijke vraag, maar een ander perspectief, zeker dat van een professional, is heel leerrijk!

Om het meest uit de tests te halen is analyse, feedback en advies van experts nodig. Daarom nodigde BDO de Ambassadors uit voor een workshop waarin ze leerden hoe de testresultaten te interpreteren. Zo kregen ze meer inzicht in hun goede eigenschappen en die van hun collega’s. Ze leerden ook hoe ze die ten volle kunnen benutten om hun doelen te bereiken en beter samen te werken.

Praktisch:

De tests werden in februari afgelegd.

De workshop vond plaats op 1 maart in de kantoren van BDO in Zaventem. De Ambassadors ontvingen hun persoonlijk rapport de dag zelf bij BDO of via e-mail in de daaropvolgende dagen.

Lees meer

7 Februari 2017
Openingssessie van de social academy 2017

In deze openingssessie van de Social Academy geven we het woord aan Luc Cortebeeck (werknemersvoorzitter en vicevoorzitter Internationale Arbeidsorganisatie) en Denis Pennel (Managing Director World Employment Confederation) beiden gepokt en gemazeld in de wereld van werk. Twee sprekers met elk een stevige visie… die we aan de tand laten voelen door twee even mondige millennials, waaronder één Young Talent in Action Ambassador. Vraag is waar beide generaties elkaar vinden. Of waar ze botsen. Maar bovenal… hoe de relatie werkgever/werknemer moet evolueren. In de Q&A die volgt, krijg je de kans om vragen te stellen en mee te debatteren.
 
PRAKTISCHE INFORMATIE :

Wanneer ? Dinsdag 7 februari 2016, 14.30 u. - 16.30 u. (onthaal vanaf 14.00 u.)
Waar ? VBO, Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel

Taal ? Frans - Nederlands, zonder simultaanvertaling

Bekiijk de foto's hier

Lees meer

19 December 2016
Voorzitter Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, bezoekt het VBO

Jens Weidmann, voorzitter van de Deutsche Bundesbank (de centrale bank van Duitsland en een van de machtigste leden van het Europees Stelsel van Centrale Banken), was op 19 december te gast op het VBO voor een high level meeting rond de toekomst van de eurozone en de vooruitzichten van de Duitse economie. Enkele YTIA Ambassadors kregen de kans om aanwezig te zijn op dit exclusieve event en vragen stellen aan de topman van de Duitse Centrale Bank.

Klik hier om de foto’s te bekijken

Lees meer

9 December 2016
Ambassadors aanwezig op seminarie over digitale toekomst van bedrijven

De social academy (www.socialacademy.be) is een reeks seminaries over de sociale dialoog in bedrijven, bedoeld voor HR-verantwoordelijken en bedrijfsleiders. Op 9 december sprak minister van Digitale Agenda en Telecom, Alexander De Croo over het belang van de digitale evolutie in het sociaal overleg. Ook Chantal De Vrieze, CEO Altran Belgium & Luxembourg (www.altran.com), nam het woord.

Tijdens deze sessie werd er een contactmoment voorzien met de Ambassadors en de twee sprekers. Dankzij de social academy sessie kwamen de Ambassadors meer te weten over de digitale toekomst van het sociaal overleg en kregen ze een unieke kans om hun netwerk uit te breiden.

Klik hier om de foto’s te bekijken

Lees meer

10 November 2016
Ambassadors @ BOZAR NIGHT, nachtelijke tentoonstellingen en dj-sessies

Ijzersterke tentoonstellingen gemixt met het beste van de elektronische muziek tot in de vroege uurtjes: dat is het idee achter de BOZAR NIGHT. Een absolute topaffiche met de Junior Boys, het Canadese duo dat een mengeling brengt van industriële pop, techno en elektronische disco, Helena Hauff, een van de top-dj’s van het moment, maar ook Dasha Rush, Hiele, Ash Koosha en Goat. En dan is er nog Amnesia Scanner, die uitpakt met een spectaculair audiovisueel experiment, 100 % elektronisch uiteraard. Klaar voor een intense nacht?

Lees meer

19 Oktober 2016
Kick-off event van het YTIA-Ambassadors programma

Het VBO bracht een grote groep jongeren van 17 tot 27 jaar bijeen in het kader van de lancering van zijn programma ‘Young Talent in Action Ambassadors’. Met dit initiatief wil het VBO de brug slaan tussen jongeren en bedrijfswereld, die vaak nog te ver van elkaar verwijderd zijn. 2 jaar na de lancering van de campagne ‘Young Talent in Action’ blijft het VBO zich dus inzetten om jongeren werkelijk te betrekken bij hun beeld over de werking van de arbeidsmarkt.

Klik hier om de foto’s te bekijken

Lees meer

20 September 2016
Innovation across Borders, het thema van het VBO-Forum 2016

Op 20 september 2016 nodigde het VBO de YTIA Ambassadors uit op het VBO-Forum 2016 “Innovation across Borders”. Op dit innovatie-evenement kregen jonge ondernemers de kans om hun innovatie-ideeën af te toetsen bij CEO’s en experten. Bart Buysse, directeur-generaal van het VBO, verwelkomde de ambassadeurs. Ze ontvingen een goodie bag en een ISIC-kaart (internationale studentenkaart) van GUIDO. Bekijk hier de aftermovie van het VBO-Forum!

Lees meer

1 Oktober 2015
Forum Young Talent in Action

De werkloosheidsgraad van jongeren met één vierde laten dalen tegen het einde van deze legislatuur. Dat wil het VBO samen met alle betrokken actoren bereiken. Het startpunt? Het VBO-Forum Young Talent in Action, dat plaatsvond op 1 oktober 2015 op Brussels Expo.

Klik hier om de foto’s te bekijken

Lees meer

29 April 2015
Brainstorming met jongeren

In aanloop naar het Forum nodigden we op 29 april een 30-tal jongeren op het VBO uit voor een brainstorm over de wijze waarop zij de problematiek van jongerentewerkstelling ervaren. Wat is voor hen belangrijk in de zoektocht naar de job waar ze hun talenten maximaal kunnen benutten?

 “Ik ben voor mijn toekomstige job op zoek naar een uitdaging”, zei één van de aanwezige jongeren op de brainstorm. Jammer genoeg slagen de werknemers en ondernemers van morgen er niet allemaal onmiddellijk in om die uitdaging te vinden. Bijna één op vier van de Belgische jongeren is werkloos. Terwijl bedrijven duizenden vacatures niet ingevuld krijgen. Wat is er aan de hand? En wat moet er veranderen? Die vragen wil het VBO samen met de jongeren, ondernemingen, beleidsmakers, het onderwijs, politici, academici… beantwoorden, om zo jongerentewerkstelling tot een topprioriteit te maken.

Hoe verloopt de afstemming en samenwerking tussen arbeidsmarkt en onderwijs? Wat kunnen wij doen om jongeren meer en betere kansen te geven op de arbeidsmarkt en wat kunnen jongeren doen om deze kansen te grijpen? De stem van de jongere mag niet ontbreken in dit belangrijke debat, dus vroegen we het hen gewoon zelf! Dertig Nederlandstalige en Franstalige enthousiaste jongeren brainstormden op het VBO over het thema en de aanpak van het Forum, samen met gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans en directeur-generaal Bart Buysse.

Lees meer

Onze partners