Tien tips voor jongeren die solliciteren

  1. Zorg voor een kort, in het oog springend, goed opgesteld cv, zonder taalfouten. Wees creatief: niet alleen de inhoud, maar ook de vorm zegt iets over jezelf.
  2. Ben je actief in de jeugdbeweging of het verenigingsleven? Ben je sportief, beoefen je een hobby? Doe je vrijwilligerswerk? Zet het in jouw cv. Elke relevante ervaring of competentie helpt. Een goede attitude is belangrijk.
  3. Een ‘sprekende’ motivatie(brief) doet wonderen. Wat boeit jou in de job en het bedrijf. Waarom en waarin ben jij anders? Wat is jouw drive? Laat je enthousiasme weerklinken…
  4. Een goede voorbereiding is alles. Zoek informatie over de job en het bedrijf. Neem eventueel vooraf al contact, dat getuigt van interesse en motivatie. En denk vooraf goed na: waarom je daar wil werken en wat kan je voor het team en het bedrijf betekenen?
  5. Schrijf je in bij recruterings- en uitzendkantoren. Een tijdelijke of uitzendjob is vaak een opstap naar (vast) werk.
  6. Een goed netwerk is belangrijk. Gebruik ook sociale media. Zo kom je in contact met interessante mensen en opportuniteiten. Maar bewaak jouw digitaal imago: ook potentiële werkgevers zitten immers op Facebook, Twitter…
  7. Concentreer je inspanningen: solliciteer gericht. Ga in op vacatures die voldoende met jouw profiel matchen. Het verhoogt je kansen en voorkomt teleurstellingen.
  8. Een eerste job biedt weinig onderhandelingsruimte. Loon en andere voorwaarden liggen vaak vooraf vast. Goed om weten…
  9. Zit niet stil: krik je (talen)kennis en (digitale) skills op, volg opleidingen, doe (taal/werk)ervaring op via stages in binnen- of buitenland. Het verruimt je horizon en versterkt je kansen.
  10. Breid je zoektocht uit tot minder gekende jobs en sectoren, ook verder van huis. Wees niet bang van nieuwe dingen of van verandering, want vaak bieden die de grootste opportuniteiten.

10 projecten voor jongeren

Be Face

Be.Face is een netwerk van maatschappelijk en sociaal betrokken ondernemingen met oog op kansen voor kwetsbare bevolkingsgroepen (alternerend leren, kennismaking met bedrijfswereld, meterschap/peterschap…). Be.Face geeft praktisch advies aan jongeren.

CO-VIBES

Talent mag niet verloren gaan. Co-Vibes geeft jongeren de kans om een eerste ervaring op te doen. Ze creëren daarvoor talent incubators waar jong talent de tijd en de ruimte krijgt om te groeien.

ECEC

De Conscious Entrepreneurial Community School (ECEC) biedt een modern, inclusief, verantwoordelijk en humanistisch onderwijspad aan. Het is een “nieuwe school”, die opereert in synergie met haar gemeenschap om jongeren en volwassenen de mogelijkheid te geven om anders, meer in de diepte en meer globaal te leren.

EW32

EW32 is een vzw die jongeren helpt om “serieuze” spellen en verhalen te creëren, te beleven en te delen over sociaal-maatschappelijke onderwerpen. De doelgroep zijn jongeren tussen de 14 en 25 jaar omdat de doelgroep binnen deze leeftijdsfase op het punt staat om een aantal toekomstige beslissingen te nemen.

Les Jeunes Entreprises

Les Jeunes Entreprises (LJE) heeft als doel om de ondernemingszin bij jongeren van 8 tot 25 jaar te motiveren. Het programma van mini-ondernemingen biedt leerlingen van het 5de, 6de en 7de jaar secundair onderwijs de mogelijkheid om kennis te maken met ondernemen. De leerlingen moeten tijdens het schooljaar zorgen voor de oprichting en het beheer van hun bedrijf.

Nestlé Alliance for Youth

Op initiatief van Nestlé hebben meerdere grote bedrijven zich verenigd om samen in België een Alliance for YOUth op te richten. Het doel van die alliantie is om op korte en middellange termijn honderden opportuniteiten te creëren voor jongeren onder 30 jaar in de vorm van arbeidscontracten en stageplaatsen.

SODAJOBS

SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en een professionele Attitude. Het SODA-attest dient als beloning voor jongeren met een positieve attitude in het TSO en BSO. De beloning zal bestaan uit een grote keuze aan leerrijke vakantiejobs, stageplaatsen, weekendwerk en vaste jobs. De bedoeling is een positieve attitude in het TSO en BSO te stimuleren en op die manier het niveau te verhogen.

Step2you

Step2you ontwikkelt ondernemingszin in de ruime zin van het woord bij jongeren vanaf 10 jaar. Jongeren leren er alles over leiderschap en projecten leiden, creativiteit en zelfkennis.

YouthStart

YouthStart heeft als missie de ondernemingszin jongeren, die op zoek zijn naar een opportuniteit, te stimuleren door hen een trainingsprogramma aan te bieden dat praktijkgericht, ondernemend, interactief en creatief is.

Vlajo

Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) geeft samen met een tal van partners een stevige boost aan de ondernemingszin en ondernemende competenties van jong talent in Vlaanderen. De Vlajo-programma’s stimuleren jong, ondernemend talent vanaf de kleuterklas tot in het hoger onderwijs. Ze maken jongeren vertrouwd met ondernemerschap via verschillende praktijk- en ervaringsgerichte programma’s. Het bekendste onderdeel zijn de mini-ondernemingen in de laatste 2 jaren van het middelbaar onderwijs.

En ander project van Vlajo is 'Ondernemers voor de Klas', hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

 

Interessante links

Alliance for YOUth in België

Met deze diploma's geraak je het gemakkelijkst aan een job

Databank met studentenjobs - KU Leuven

Onze partners