YTiA Ambassadors at the YTiA forum in 2017.

YTiA Ambassadors, de kracht van onze community

Onze 250 YTiA Ambassadors weerspiegelen en verdedigen de missie, de ambities en de acties van Young Talent in Action. Ze laten in naam van de jongeren hun stem horen op de arbeidsmarkt. Hun engagement vormt het fundament van de ‘Young Talent in Action’-community.

    © Triptyque
Ik wil mijn ervaring als startende werknemer delen met jonge beloftevolle talenten om hen op een positieve manier te inspireren. Jongeren zoeken vaak een klankbord in hun omgeving en dat wil ik hen als YTiA Ambassador hen bieden.
Laurens YTiA Ambassador

Charter YTiA Ambassadors

Elke Ambassador engageert zich om het charter van de YTiA Ambassadors naar beste kunnen te respecteren. Het charter bundelt vijf doelstellingen zoals ze door de eerste generatie Ambassadors werden afgesproken in 2015, toen het platform Young Talent in Action werd gelanceerd.

GOAL 1.

Ik leer mezelf beter kennen. Ik grijp alle kansen om zowel mijn sterktes als zwaktes te begrijpen, alsook mijn talenten en tekortkomingen. Ik exploreer mijn creativiteit en leer haar constructief toepassen.

GOAL 2.

Ik leer mijn omgeving beter kennen om met kennis van zaken keuzes te maken. Ik verdiep me in de arbeidsmarkt met haar diverse opportuniteiten. Idem dito voor de opleidingen en studies die het onderwijs biedt. Ik leer vaardigheden herkennen en begrijpen die mij toegang verlenen tot de job die mij interesseert. Ik ontdek het hoe en waarom van de politiek en haar spelers. Op die manier stimuleer ik de wisselwerking tussen arbeidsmarkt, onderwijs en politiek

GOAL 3.

Ik bouw arbeidsrelevante ervaring op in functie van mijn persoonlijke doelstellingen. Ik leer hoe ik efficiënt kan inspelen op de verwachtingen van de arbeidsmarkt (bv. cv opstellen of leren solliciteren). Ik bouw mijn professioneel netwerk op en breid het uit. En gebruik het in mijn zoektocht naar stages, studentenjobs of een job. Ik ontdek alle vormen van best practices op de werkvloer.

GOAL 4.

Ik stimuleer ondernemerszin, werken en ondernemerschap. Ik ben verantwoordelijk voor mijn successen en mislukkingen en onthoud de belangrijkste lessen voor de toekomst. Het zijn ervaringen die ik deel en uitdraag via mijn netwerk van Ambassadors die ieder op zich hun eigen verhaal willen schrijven.  De ervaringen en uitdagingen die we samen beleven, vormen een inspiratiebron voor alle jongeren die hun eigen projecten willen waarmaken. 

GOAL 5.

Ik deel mijn kennis en mijn ervaring. Ik deel mijn ervaring en kennis met mijn professioneel en privénetwerk. Leren is een levenslang en continu proces. Daarom neem ik geen genoegen met mijn verworven kennis, maar blijf die dag in, dag uit ontwikkelen.

Als ontwerper die net van de schoolbanken komt is het intrigerend om te zien hoe bedrijven verwachtingen hebben die we nog niet kunnen vervullen. Ik hoop dat we, via deze weg, bruggen kunnen slaan. Zodat jongeren met meer vertrouwen op de arbeidsmarkt kunnen schitteren.
Sarah YTiA Ambassador

Waarom Ambassador worden?

Wie ‘lid’ wordt van deze exclusieve groep jonge talenten maakt deel uit van een beweging die mensen verbindt. Je wordt een actieve speler van de sociale en economische evolutie van onze maatschappij. Maar bovenal, je investeert in jezelf en je eigen toekomst. 

Je kan één van onze YTiA Ambassadors worden wanneer … 

… je tussen 17 en 27 jaar oud bent,
… je instemt met het Charter en constructief wil meewerken aan de ‘goals’,
… je je ertoe verbindt jaarlijks deel te nemen aan minstens drie activiteiten van Young Talent in Action. En om een gezicht te worden van Young Talent in Action in de buitenwereld,
... je tot slot Nederlands of Frans begrijpt.

Organisaties moeten beseffen dat attitude en leervermogen vaak véél belangrijker zijn dan ervaring. Aan ons, YTIA Ambassadors, om hen daarvan te overtuigen!
Arne YTiA Ambassador

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!
Nieuw account aanmaken - Wachtwoord vergeten?

Password reset instructions will be sent to your registered email address.