Isabeau Reynvoet, journaliste de voyage et lifestyle et fondatrice de la plateforme Guided

Inspirational talk – Guided – Isabeau Reynvoet

Isabeau Reynvoet, 25 jaar oud, leek voorbestemd voor een vrij klassiek parcours. Maar toen haar klasgenoten studentenjobs aan elkaar regen om iets bij te verdienen, mat ze zichzelf het statuut van student-ondernemer aan. Ze was meteen verkocht!

Eerst rechten, dan de rest

Het verhaal van Isabeau Reynvoet begint op haar 17de, een leeftijd waarop jongeren moeten antwoorden op de cruciale en vaak moeilijke vraag: wat ga ik studeren? "Ik had vrienden die al op vijfjarige leeftijd wisten dat ze dierenarts of brandweerman wilden worden, maar ik had geen idee. In het middelbaar deed ik het goed op school, en begon ik na te denken over mijn opties. Ik wilde geen wiskunde of wetenschappen doen. Ik twijfelde even over communicatie, om uiteindelijk rechten te gaan studeren.”

En toch is het net communicatie, digitale strategie, sociale netwerken en contentcreatie waar Isabeau zich in januari 2018 op focust bij het opzetten van haar project Oh My Media: "Met mijn rechtendiploma op zak volgde ik een postgraduaat digitale marketing en was ik dus zeer actief op sociale netwerken. Mensen begonnen me er vragen over te stellen. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik ging mensen helpen met hun sociale netwerken en digitale marketing en van daaruit ontstond mijn eigen bedrijf Oh My Media.  Ik had het gevoel dat dat nodig was om serieus genomen te worden, zeker als student.”

Na iets meer dan anderhalf jaarOh My Media’ besloot Isabeau om een nieuwe weg in te slaan, maar nog steeds als ondernemer. "Ik wilde vooruit. Ik liep stage bij Bossy Magazine, het eerste tijdschrift voor en door vrouwelijke ondernemers. Daar nam ik interviews af en dat vond ik het leukste deel van de job. Het was dus een beetje frustrerend om daarna terug te keren naar enkel en alleen sociale media. En dan was er nog een nadeel. Als social media manager kan je niet op vakantie gaan en tegen je klant zeggen: "Ik ben twee weken op vakantie, beheer je sociale media maar zelf". Vakantie  zou synoniem moeten zijn met rust en ontspanning, maar ik bleef zo druk bezig dat ik eigenlijk niet eens het gevoel had dat ik er even uit was geweest. Ik ging naar mijn business coach voor advies, en samen probeerden we een mix te vinden van fotografie, social media en mijn andere interesses.” En zo werd het nieuwe project, Guided, geboren. “Daarnaast werk ik als freelance journaliste en content marketer. Wat ik nu doe, deed ik al met Oh My Media, maar dit is ruimer. Het gaat niet alleen om sociale netwerken, maar ook om persberichten, nieuwsberichten, nieuwsbrieven, blogs, evenementen, brand activation enzovoort”, aldus Isabeau.

Een evoluerende samenleving

Ondernemerschap is vandaag de dag erg in de mode. Maar dat betekent niet dat werken in loondienst geen verdienste heeft: "Ik heb de indruk dat de dingen gewoon verschuiven. In Nederland zijn er bijvoorbeeld veel jobs die vroeger door werknemers en nu door freelancers worden ingevuld. Er is dus meer flexibiliteit. In België is dat nog niet echt het geval, maar ik denk dat we wel die richting uitgaan. Werknemers zullen er altijd zijn. De sleutel is om mee te kunnen evolueren met de huidige eisen, die zijn veranderd ten opzichte van enkele jaren geleden.”

Isabeau voegt eraan toe dat zelfstandige zijn niet noodzakelijk betekent dat je alleen moet werken. Waarom zou je geen ‘dream team’ maken van enkele zelfstandigen samen? Dat ziet Isabeau wel zitten: " Niet iedereen ziet het zitten om te gaan ondernemen. Bovendien zijn er heel wat freelancers met expertise in een heel specifiek domein. De één is een kei in videomontage, de ander is expert in digitale marketing en nog iemand anders is gespecialiseerd in redactiestrategie. Samen vormen ze een supersterk team. Ondernemerschap staat dus niet noodzakelijk haaks op loondienst.”

Een boek ... en een televisiereeks?

Isabeau heeft geen familieleden die van ondernemen hun beroep hebben gemaakt, maar het zijn wel ondernemers in hart en nieren. Ze zou graag het ongelofelijke levensverhaal van haar grootvader, die intussen 90 is, vertellen: "Mijn ouders en grootouders zijn geen ondernemers, maar ze hebben altijd veel initiatief genomen: in de buurt, op school… Mijn grootvader heeft de hele wereld afgereisd: Amerika, China, Katmandu… Hij mag niet meer vliegen vanwege zijn hart. Ik interview hem nu over zijn reizen. Ik zou graag zijn verhaal vertellen, mijn grote droom is om er een boek over te schrijven. Of misschien kan het zelfs ooit een reportagereeks worden op televisie!

Ondertussen blijft Isabeau actief als freelance journaliste en content creator voor onder andere Bossy Magazine. En ze is nog niet van plan om te stoppen, integendeel! "Ik kan mezelf maar moeilijk inbeelden in een vaste job omdat ik een zeer ondernemend persoon ben. Maar zeg nooit nooit. Zeker nu het personeelsbeleid langzaamaan verandert, vooral wat flexibiliteit betreft.”

Isabeau Reynvoet deelt haar ervaringen tijdens een Inspirational Talk op 21 oktober tijdens Young Talent in Action XXL. Mis het niet en schrijf je in op https://xxl.youngtalentinaction.be/nl/program/inspirational-talks/isabeau-reynvoet

play

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.