speedyOrders - Sacha Boutet & Brandon Tellier     © Sacha Boutet & Brandon Tellier

speedyOrders, de vrucht van een vrijheidsdrang!

    © Sacha Boutet & Brandon Tellier

Brandon Tellier en Sacha Boutet, allebei net 24, startten onlangs hun eigen zaak op. Jong zijn ze dus wel, maar de twee vrienden hebben al heel wat watertjes doorzwommen. Dat is net wat vandaag hun motivatie zo sterk maakt, met slechts een enkel doel: succes, en vooral vrijheid.

Een wc-verhaal

Tijdens hun hogere studies hadden de twee jonge kerels het niet onder de markt, maar de kiem van speedyOrders ligt in een – op zijn minst bizarre – anekdote van iets meer dan twee jaar geleden, vertelt Brandon Tellier: “Na mijn middelbaar was ik gestart met Solvay, met het klassieke plan eerst te studeren, daarna wat ervaring op te doen in een paar grote bedrijven om dan zelf iets uit de grond te stampen. Maar het liep niet zo vlot, vooral met wetenschappen worstelde ik. Mijn overstap naar Saint-Louis bracht ook al niet de verhoopte verandering. Tijdens m’n tweede zit in Saint-Louis begon het me te dagen dat er iets niet klopte, ik overwoog te stoppen, maar wist niet hoe ik het mijn moeder kon vertellen, die toen op reis was. Op een avond was ik alleen thuis en merkte ik dat het toiletpapier op was (gelach). Ik ging dus op internet zoeken naar nachtwinkels die thuis leveren, maar vond niets. De winkel op de benedenverdieping bij ons was gesloten … Daar moet toch iets aan te doen zijn, dacht ik toen, iets in de stijl van TakeAway, maar dan ruimer!”

Sacha Boutet legde min of meer het zelfde traject af. Maar het was hun vriendschap die hun de kracht gaf om overeind te krabbelen: “Net als Brandon heb ik Solvay geprobeerd, maar dat lag me niet … We waren allebei nogal ondernemend en wisten dat we op termijn onze eigen zaak wilden. Toen vertelde Brandon me over zijn oorspronkelijke idee voor speedyOrders, dat intussen wat bijgestuurd is, en vonden we dat we de sprong moesten wagen. Ik ken Brandon al 10 jaar, we vullen elkaar perfect aan. We delen dezelfde visie op de wereld en het feit dat we vrienden zijn is een bonus.”

Geloven, durven en jezelf in vraag stellen

Nu ze kunnen terugblikken op een korte, maar intense ervaring in ondernemerschap, weten Brandon Tellier en Sacha Boutet wat volgens hen de voornaamste kenmerken zijn van een goede ondernemer : “Geloof en durf, dat zijn de twee belangrijkste tips die ik elke jonge starter zou willen geven. Trek je niets aan van wat anderen zeggen en denken. Iedereen mag ondernemen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Je moet bepaalde zaken kunnen, zoals jezelf in vraag durven stellen, dat is essentieel. Verwelkom alle advies dat je krijgt, durf je plan bij te sturen en afstand te nemen. En wees proactief: een project is een spiegel, als je zelf niet goed in je vel zit, zal dat afstralen op je project.”

Die ervaring deden ze op tijdens de ganse opbouw van hun platform. Voor ze onlangs officieel speedyOrders lanceerden, moesten Sacha Boutet en Brandon Tellier heel wat hindernissen nemen, waar ze alles over vertelden tijdens hun talk op Young Talent in Action XXL in oktober. Daar zijn ze alleen maar sterker uit gekomen: “We hebben ook onze portie problemen gehad, we probeerden onze eerste stappen te zetten in het Start Lab ICHEC omdat ik er toen avondles volgde. We kregen een afspraak en toen hebben we ons door de jury van ons stuk laten brengen … Ze vonden ons jonge naïevelingen. Uiteindelijk zijn we bijna twee jaar later echt van start gegaan, voor een groot deel dankzij onze periode bij Boost Your Project. Om maar te zeggen, er is altijd hoop. Je moet jezelf een doel stellen, wat de anderen rondom je ook denken, want sommigen vonden ons dommeriken omdat we onze studies hadden laten schieten. Nu hebben we speedyOrders opgestart, en dat was ons doel. Ons traject was misschien niet klassiek, maar het is daarom niet minder waardevol.”

speedyOrders, niet zomaar een nachtwinkel met thuisbezorging, maar ook vrijheid

Voor wie denkt dat het gewoon om een night shop met thuisbezorging gaat, pitcht Sacha Boutet voor ons de langetermijnvisie van speedyOrders: “In één zin gaat het erom ‘alles aan huis geleverd te krijgen waar je ’s nachts zin in hebt.’ Met speedyOrders bieden we eender wie de mogelijkheid om eender wat op eender welk moment thuis geleverd te krijgen. We zijn dus meer dan een gewone night shop met thuislevering. We zijn van plan ons productgamma verder uit te breiden, kits te ontwikkelen en abonnementen aan te bieden. We zijn een platform dat eerder op een supermarkt lijkt, maar dan een die ooit de klok rond kan leveren.”

Maar, merkt Brandon Tellier op, speedyOrders is niet alleen een kwestie van leveringen, het is vooral het verhaal van twee jongeren die aan iedereen willen vertellen wat hen ertoe heeft aangezet om het zelf te proberen: vrijheid. “We willen de mensen het leven gemakkelijker maken, ervoor zorgen dat ze op elk moment kunnen vinden wat ze willen. We zijn ondernemer geworden omdat we snakten naar vrijheid, en die waarde willen we doorgeven aan anderen, door ook hen meer vrijheid te bieden.”

Meer weten over speedyOrders? Surf naar: https://speedyorders.be/

Wil je Sacha Boutet en Brandon Tellier beter leren kennen? Afspraak op hun LinkedIn! 
Sacha Boutet: https://www.linkedin.com/in/sachaboutet/
Brandon Tellier: https://www.linkedin.com/in/brandontellier/

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.