Jurgen Willems

Job bij de politie = snelcursus ‘maatschappijleer’

Jurgen Willems (34) was 18 toen hij als hulpagent begon bij de politie. Zestien jaar later is hij hoofdinspecteur in de politiezone Brussel-hoofdstad waar hij de ‘meester-planner’ is.  Hij puzzelt de dienstplanning voor zijn agenten in elkaar, stuurt patrouilles naar evenementen, gaat ter plaatse wanneer nodig of volgt de interventies via de radio. Daarnaast verzorgt hij de kwaliteitscontroles van de processen-verbaal en is hij een luisterend oor voor zijn team dat hij met raad en daad bijstaat. “Enkel door aanwezig te zijn, kan de politie een groot effect hebben op de veiligheid in een wijk of straat. Het komt er dan ook op aan om de moeilijke plaatsen te ‘kennen’ en de mensen zo strategisch mogelijk in te zetten.”

Het feit dat Jurgen als hulpagent begon, geeft hem een grote geloofwaardigheid. Hij kent met andere woorden het klappen van de zweep. En is nog altijd even gepassioneerd. “Een keuze voor een job bij de politie is een keuze voor afwisseling en diversiteit: van kleine interventies tot grote evenementen of van administratie tot actie. Het aantrekken van gemotiveerde collega’s is dan ook cruciaal. Een politieman of -vrouw krijgt immers een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Doel en uitdagingen

Die grote maatschappelijke verantwoordelijkheid krijg je niet zomaar. Elke kandidaat moet door een strenge, maar transparante selectieprocedure. Cognitieve testen peilen naar je abstract, numeriek en verbaal redeneervermogen, fysieke proeven brengen je conditie in kaart en met de persoonlijkheidsproeven zoekt de politie de mens achter de naam. Dat laatste kan van alles zijn: een postbakoefening (schep orde in een propvolle mailbox), een situationele beoordelingsproef, een proef om te leren hoe je met anderen in groep interageert, een één-op-één-gesprek met een psycholoog en het invullen van een psychologische vragenlijst. Na deze rist testen volgt een mondeling examen voor een selectiecommissie, en een medische proef. Door de band genomen duurt de selectieprocedure tussen zeven maanden en tien/twaalf maanden, afhankelijk van de taalgroep. Een ‘fast track’, waar op korte tijd veel rekruten worden opgeleid, kan onder bepaalde voorwaarden ook. Jurgen denkt dat de procedure wel korter kan, maar “dat neemt niet weg dat een goede voorbereiding op de job van levensbelang is. Je werkt immers met en voor mensen”.

Jurgen doorliep zelf al verschillende selectieprocedures tijdens zijn loopbaan. “Altijd weer boeiend. Telkens ik na een procedure mijn dossier las, kreeg ik een accuraat beeld van mijn kennis en kunde. Anders gezegd, de proeven leggen echt wel je competenties bloot.”

Moet een kandidaat een voortraject of specifieke kennis hebben om te slagen bij de politie? “Het perfecte voortraject bestaat volgens mij niet. Het doet er niet toe of je zoals ik zonder diploma middelbaar onderwijs bij de politie komt aankloppen of als master is in de criminologie. Iedereen die de goesting en de motivatie heeft om eraan te beginnen, moet dat vooral doen.”

play

Maatschappelijke rol

Als zeventienjarige was Jurgen schoolmoe. Maar de politie sprak hem wel aan. Hij waagde zijn kans en kreeg de kans om door te groeien. “Makkelijk is het zeker niet, want je moet wel degelijk slagen in de verschillende selectieproeven.” Wie een universitair diploma heeft, kan rechtstreeks solliciteren voor de functie van commissaris. In die functie geeft je leiding aan agenten die het ‘terrein’ beter kennen dan jou. “Verre van evident. Maar er lopen goede voorbeelden van hoe het moet.”

Jurgen is zich bewust van de grote maatschappelijke rol van de politie. Als 18-jarig ‘groentje’ wist hij maar weinig van het echte leven. Nu heeft hij, dankzij het contact met de bewoners, een goed beeld van de leef-, woon- en veiligheidsomstandigheden van de hoofdstad. Hij gaat er prat op dat hij een realistisch beeld heeft van de complexe problemen waarmee mensen soms kampen, en de rol die de politie daarbij kan spelen. “Een van de belangrijkste kwaliteiten voor een nieuweling bij de politie, is het bewustzijn van zijn rol in de maatschappij.”

Jobkansen voor iedereen

Die richtlijnen wil hij op Young Talent in Action XXL ook aan de jongeren meegeven. “Wat wordt van een jonge politieagent verwacht als hij of zij een interventie doet? Bemiddelen? Optreden? Elke keer weer komt het erop aan een doordachte afweging te maken tussen de mogelijke risico’s van een interventie, het maatschappelijke belang én – niet onbelangrijk – het feit dat je je eigen belang links moet laten liggen.”

Wie over een topconditie beschikt als wielrenner Remco Evenepoel versterkt zijn slaagkansen bij de politie. Maar wees gerust, iedereen met een goede fysieke basisconditie kan onze proeven aan. “Bovendien hebben we ook heel wat vacatures waar de conditie minder doorslaggevend is. Laat je dus niet afschrikken door de stoere cowboyverhalen. Zelf geef ik les aan de politieschool in Elsene en ben ik mentor voor jongere agenten.” Het is trouwens een fabeltje dat mannen per definitie meer kans maken dan vrouwen, vanwege de fysieke jobvereisten. “Ik heb zelf heel wat patrouilles met vrouwen op de teller staan. Hun aanwezigheid werkt vaak ontradend waardoor situaties minder snel ontsporen of zonder geweld kunnen worden ontmijnd. Op een of andere manier brengen vrouwen meer rust tijdens de interventie. En het mooiste gevecht is het gevecht dat je kon vermijden.”

Hét all-in-onepolitieprofiel bestaat bovendien niet. “We bieden jobopportuniteiten voor iedereen, gaande van agent tot ICT-specialist die computercriminaliteit bestrijdt. Verschillende talen spreken, zoals Nederlands, Frans, Engels of Arabisch zijn geen noodzaak, maar wel een absolute troef voor een politiekorps in onze hoofdstad.” De politie zoekt vooral generalisten, mensen die breed inzetbaar zijn. Misschien ben jij wel zo iemand?

Geïnteresseerd in een job bij de politie?

Kom naar het rekruteringsevenement in Lokeren op 11 august om 22.00u. Mis deze kans niet om de vele mogelijkheden binnen de politie te ontdekken!

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.