Jongeren ontdekken Waalse bedrijven tijdens de OBD (Open Bedrijvendag).
84+ bedrijven
Wallonie
georganiseerd door
Jongeren ontdekken Waalse bedrijven tijdens de OBD (Open Bedrijvendag).    © Sudpresse

Ontdek dynamisch en succesvol Wallonië!

84+ bedrijven
Wallonie
georganiseerd door
Jongeren ontdekken Waalse bedrijven tijdens de OBD (Open Bedrijvendag).    © Sudpresse

Vorig jaar verwelkomden 84 ondernemingen uit heel Wallonië bezoekers op de Open Bedrijvendag (OBD). Voor de tweede editie in oktober 2019 is het de bedoeling om dubbel zoveel bedrijven te mobiliseren en nog meer bezoekers te trekken.

Sudpresse, medeorganisator van de Open Bedrijvendag, wil een innoverend, winstgevend en succesvol Wallonië in de kijker zetten. Op de eerste editie in 2018 kwamen 150.000 bezoekers over de vloer bij 84 bedrijven, actief in allerlei  sectoren van de Waalse economie. Ze waren alleen of met twee, kwamen met hun gezin, waren op zoek naar werk of waren gewoon nieuwsgierig naar de economische activiteit in eigen streek. Want hoewel Wallonië tot ver over de landsgrenzen bekendstaat om zijn knowhow, weten de Belgen zelf vaak niet hoeveel de streek te bieden heeft. Open Bedrijvendag gunde hen een blik achter de schermen van spitstechnologie in actie.

In 2019 ziet Sudpresse het groter en omringt het zich met partners van formaat. Naast de Union Wallonne des Entreprises (reeds partner in 2018), werkt nu ook Group S mee, een incubator van businessprojecten van Belgische ondernemers. Het initiatief wordt ook  ondersteund door Pierre-Yves Jeholet, Waals minister van Economie, Industrie, Onderzoek, Innovatie, Digitalisering, Werk en Vorming. “We willen zoveel mogelijk jongeren aantrekken voor Open Bedrijvendag,” vertelt Charline Wartel, die zich bij Sudpresse over het project ontfermt. “Het is de ideale dag voor jonge mensen die nog volop hun weg zoeken om een kijkje te komen nemen en misschien wel hun roeping te vinden. Stel je voor: je bezoekt een onderneming, je komt terecht op plekken waar je anders nooit een voet zou kunnen zetten en vervolgens kan je misschien aan de slag bij diezelfde onderneming!”

Open Bedrijvendag als incubator voor talent, Sudpresse en partners geloven erin, jij ook? Afspraak op zondag 6 oktober 2019!

Kent u mogelijke Waalse bedrijven die deel aan de Open Bedrijvendag zouden willen nemen? Meer info op jde-wallonie.be

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.