We Are Chemistry 2019 24 bedrijven van de chemie- en farmasector ontmoeten een 500-tal studenten en jobzoekers.    © Lawrence Schoonbroodt, We Are Chemistry

Tekort aan talent in chemie en farma piekt

24 bedrijven van de chemie- en farmasector ontmoeten een 500-tal studenten en jobzoekers.    © Lawrence Schoonbroodt, We Are Chemistry

‘We are Chemistry’, met die slogan zette de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences (essenscia vlaanderen) zijn jobs in de kijker. Op initiatief van POM Antwerpen stelden liefst 24 sectorbedrijven in Kinepolis Antwerpen hun vacatures voor aan 500 studenten en jobzoekers.

Wist jij dat chemie en life sciences in Vlaanderen goed zijn voor meer dan 61.000 jobs? En toch vinden de bedrijven maar moeilijk het juiste talent. Het water staat hen aan de lippen. Waarom?

  1. De sector groeit en investeert voortdurend. De voorbije drie jaar kwamen er meer dan 1.800 jobs bij. Maar de nood aan extra talent wordt almaar urgenter.
  2. Om de vergrijzing op te vangen – bijna 1 op de 3 werknemers in de chemie en farma is ouder dan 50 – moeten bedrijven jaarlijks minstens 2.000 nieuwe medewerkers aanwerven.
  3. De instroom van technisch en wetenschappelijk talent is te beperkt. In ons land kiest minder dan 1 op de 5 studenten in het hoger onderwijs voor een STEM-studie (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Werken aan betere wereld

Gevolg? De chemie- en farmasector heeft een recordaantal openstaande vacatures en 8 op de 10 sectorbedrijven geven aan dat het steeds moeilijker wordt om het juiste talent te vinden. Nochtans is werken in de chemie- en farmasector ook werken aan een betere wereld. Of het nu gaat over klimaat, over elektrisch rijden, over circulaire economie of over kankermedicijnen: de oplossingen zullen in belangrijke mate vanuit de chemie en life sciences moeten komen.

De ‘We Are Chemistry’-bedrijven zijn actief in heel diverse domeinen en bieden een grote variatie aan jobs aan. Die jobs promoten naar de jongeren toe was het ultieme doel van het jobevent dat reeds aan zijn 8ste editie toe was. 

De chemie- en farmasector heeft een recordaantal openstaande vacatures

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.