AG IT Recruitment Day     © AG Insurance

Tijd nemen om jezelf te leren kennen: een portret van Stephanie en Thomas

    © AG Insurance

Na hun studies hebben heel wat jongeren totaal geen idee wat ze met hun diploma aan moeten of willen. Voor Stephanie (27 jaar) en Thomas (26 jaar) was dat niet anders. We hadden een gesprekje met deze twee jonge talenten, die tegenwoordig beiden werken voor AG Insurance en voor wie de eerste werkervaring bijzonder leerrijk was.

Diploma: check! En nu? 

Stephanie zette haar eerste stapjes in het beroepsleven met een bachelor in office management en een master in meertalige communicatie op zak. Vooral haar open blik doet een eerste deur opengaan. “Het plan om verder te studeren kreeg al vorm tijdens mijn laatste bachelorjaar. Ik wist immers gewoon nog niet wat ik wilde doen op de arbeidsmarkt en talen hebben me altijd al geboeid.  Dus deed ik er nog een master bij. Maar ook daarna bleef het een beetje gissen. Tijdens het solliciteren botste ik op een vacature als commercieel consultant bij BNP Paribas Fortis. Een uitdaging, zeker en vast, maar ik dacht bij mezelf ’waarom niet’? Ik waagde het erop, ook al had ik niet de juiste studieachtergrond. Een groot bedrijf BNP Paribas Fortis zou zeker wel voldoende doorgroeimogelijkheden bieden.” En kijk, uitdaging gehaald, want uiteindelijk zou Stephanie 3 jaar bij de bank werken alvorens over te stappen naar AG, om er aan de slag te gaan als Junior Learning Advisor.

AG Insurance  - IT recruitment day - Stephanie © 

AG Insurance

Voor collega Thomas was de stap naar het bank- en verzekeringswezen iets minder groot, na zijn studies managementwetenschappen. “Al wist ik eigenlijk ook niet goed waar naartoe na mijn studies. Mijn studiegenoten kozen quasi allemaal voor de consultancy, maar dat zei me niet zoveel. Ik ging op zoek naar iets anders, en ontdekte dat bedrijven zoals AG traineeship-programma’s aanbieden. Ik deed mee aan de tests, slaagde, en kreeg een aanbod.” Onze jonge Namenaar werkt intussen drie jaar voor de verzekeringsfirma, en hij heeft er allerminst spijt van. Dankzij het AG-programma kreeg hij de kans om Brussel beter te leren kennen, maar vooral om te proeven van 5 verschillende jobs op minder dan 3 jaar tijd. “Ik ben als de dood voor saai en eentonig werk. Voor ik verhuisde naar het Customer Experience-team, was ik achtereenvolgens aan de slag in andere functies op het marketing- en op het communicatiedepartement. Alle twee heel gevarieerde jobs.” 

AG Insurance  - IT recruitment day - Thomas © 

AG Insurance

Persoonlijke ontwikkeling, zowel voor werknemer als voor werkgever

Onze twee jonge talenten vinden het enorm belangrijk dat je kan blijven bijleren. Voor Thomas gaat het erom dat je leergierig bent en blijft. Hij legt ons uit waarom hij die karaktertrek nu zo essentieel vindt in de eigen ontwikkeling. “Na je studies leer je net meer bij. Op voorwaarde dat je nieuwsgierig bent natuurlijk, anders mis je de boot. Ik ben begonnen in de marketing, een branche die me totaal niet interesseerde toen ik nog studeerde. Maar kijk, nu ben ik er dol op! AG is een heel dynamisch bedrijf. Ik mag van alles uitproberen en leer elke dag bij.”

Beter nog, AG stimuleert echt om met je eigen ideeën af te komen en initiatief te nemen. “Met echt bedoel ik dat er ook echt wordt geluisterd en er vaak ook iets wordt mee gedaan”, bevestigt Stephanie. “Dat is sterk, want wat van de mensen zelf komt, heeft veel meer effect dan wanneer het top-down wordt opgelegd. Elk bedrijf zou in zo’n entrepreneurship moeten investeren.”

Thomas volgde al een hele rist soft skill-trainingen in het kader van zijn job bij AG. Ze hebben er trouwens ook een ‘Learning’-departement en een ‘AG School’, die helemaal in het teken staan van opvolging en opleiding van het eigen personeel. Stephanie, die op hetzelfde departement werkt, houdt vooral van de diversiteit. “Naast de verzekeringtechnische trainingen kan je bij AG ook bijscholingen over office-tools, soft skills en welzijn volgen. Elke medewerker mag zich inschrijven voor de opleidingen van zijn keuze met instemming van zijn leidinggevende. Voor managementfuncties is er ook een leadershiptraject voorzien. Als jongere is het fantastisch dat je zoveel mogelijkheden krijgt om je vaardigheden te ontwikkelen en te groeien binnen de onderneming.”

Neem de tijd ... om tijd te nemen!

Als jij een jongere aan het begin van zijn carrière advies zou moeten geven, wat zou je dan zeggen? Voor Stephanie en Thomas is het antwoord op die vraag zonneklaar: neem de tijd om jezelf te leren kennen en je skills te ontwikkelen. “Als ik aan iets nieuws begin, dan wil ik dat ook altijd meteen perfect kunnen” , vertrouwt Stephanie ons toe. “Zo werkt het natuurlijk niet. Je moet eerst je omgeving leren kennen, je plaats daarin vinden. Je moet vooral plezier maken, genieten, waarderen wat je doet.”

Thomas deelt nog wat tips voor een geslaagde zoektocht naar een job: “Nu ik al wat werkervaring heb, is het voor mij duidelijk dat ik een toekomst in de marketing wil. Het lastige wanneer je begint te werken is om de juiste keuzes te maken. Want je keuzes bepalen het vervolg van je loopbaan. Denk dus goed na over wat je juist wil doen, ga niet over één nacht ijs. Stel jezelf de juiste vraag voor je op zoek gaat: wat wil je graag doen? Je zal altijd wel een paar dingen in een vacature lezen die niet helemaal bij je passen, maar een 100% match komt nu eenmaal zelden voor. Je moet hoog durven mikken!”

Interesse in een baan bij AG? Ontdek alle vacatures en datums van jobevents op hun website https://jobs.aginsurance.be/nl/

17.12.19 AG IT Recruitment Day: From contact to contract

Geïnteresseerd in een baan in de IT? Kom kennismaken met AG, en wie weet vertrek je de dag zelf nog met een contractvoorstel op zak!
    17.12.19 AG IT Recruitment Day: From contact to contract
    17.12.19 AG IT Recruitment Day: From contact to contract

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.