Une fille rencontre un robot.
DigitYser, Boulevard d'Anvers 40
1000 Brussel
georganiseerd door
Womenpreneur-Initiative in samenwerking met DigitYset & BECI
    © Andy Kelly, Unsplash

‘Women & Robots: The Next Revolution’ op 12 juni in Brussel!

DigitYser, Boulevard d'Anvers 40
1000 Brussel
georganiseerd door
Womenpreneur-Initiative in samenwerking met DigitYset & BECI
    © Andy Kelly, Unsplash

Womenpreneur moedigt vrouwen aan om mee hun schouders te zetten onder de digitale revolutie en om alles uit zichzelf te halen. Als meer vrouwen technologie gebruiken en ontwikkelen kunnen we positieve en duurzame socio-economische veranderingen in gang zetten.

Womenpreneur is een non-profitorganisatie opgericht in 2016 om vrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te steunen. Vandaag helpt het netwerk elk jaar meer dan 500 vrouwen in verschillende landen bij het ontwikkelen van schaalbare ondernemingen door hen doorheen het hele proces bij te staan. Daarnaast adviseert de organisatie de Verenigde Naties, de Europese Unie, ondernemingen en andere internationale instellingen over beleid inzake ‘empowerment’ van vrouwen, inclusie, diversiteit en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

Sana Afouaiz geeft een speech. Sana Afouaiz   

Sana Afouaiz, de jonge oprichtster van het Womenpreneur-netwerk, legt uit hoe de automatisering en digitalisering de toekomst van vrouwen op de arbeidsmarkt bedreigt, en waarom we dat moeten tegengaan. “Digitale beroepen, in het bijzonder in de robotica, worden gedomineerd door mannen. Technologie verandert de maatschappij grondig en maakt er steeds meer integraal deel van uit, maar er zijn heel weinig vrouwen betrokken bij het managament van die technologische vooruitgang. In de nabije toekomst zullen die veranderingen een directe impact hebben op de plaats en de bijdrage van vrouwen binnen de arbeidsmarkt, en in de maatschappij in het algemeen. Het is dus essentieel dat vrouwen de technologische trein niet missen.”

Om te onderstrepen dat vrouwen de kracht van technologie ten volle kunnen benutten en nieuwe kansen kunnen creëren voor de hele maatschappij, organiseert Womenpreneur ‘Women & Robots: The Next Revolution’ in Brussel op 12 juni 2019.

Het event wordt georganiseerd door DigitYser en BECI en is het eerste in zijn soort in Brussel.

Op het programma:

  • Een speeddatingsessie met roboticabedrijven waar de deelnemers de kans krijgen om kennis te maken met de robots en na te denken over de relatie tussen mens en machine in de toekomst.
  • Een ‘Tech lab’ waarin een AI-platform voor vrouwelijke CEO’s wordt voorgesteld.
  • Een inspirerende  lezing (in de stijl van TEDx) van Irene Sanz Nieto, een ‘Mover & Shaker’ uit de Belgische roboticasector.
  • Een receptie en een netwerksessie met andere technologieadepten.

Het gratis evenement is de perfecte gelegenheid om te ontdekken hoe vrouwen hun potentieel optimaal kunnen benutten en deel kunnen uitmaken van de volgende digitale revolutie!

Op 21 oktober 2019 is Sana Afouaiz te gast op YTiA XXL, het evenement van Young Talent in Action, voor een ‘inspirational talk’. Hou onze sociale media in de gaten voor meer info!

Het is essentieel dat vrouwen de technologische trein niet missen.

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.