YTiA verbreedt zijn horizon     © Tryptique

Young Talent in Action verbreedt zijn horizon

    © Tryptique

Sinds de lancering van Young Talent in Action in 2015 gaat de ambitie crescendo. Het initiatief om meer jobs te creëren voor meer jongeren is snel uitgegroeid tot een hechte community die de uitdagingen voor jongeren en hun professionele toekomst wil aanpakken. Dankzij de blijvende steun van jongeren, werkgevers, leerkrachten, politici... blijft Young Talent in Action groeien. What's up, doc?

‘Voor en door jongeren' luidt de slogan van Young Talent in Action sinds 2019. Jongeren zijn de kernspelers van Young Talent in Action. Aan hen om samen met alle actoren hun kansen op de arbeidsmarkt maximaal te verzilveren, vandaag en morgen. Young Talent in Action wil die ambitie uitdragen in al zijn activiteiten, de communicatie voorop. Na enkele maanden van intensief en creatief denkwerk zijn de nieuwe identiteit en dito website een feit. De focus ligt op de YTiA-community, in het bijzonder op de jongeren, die zo een platform krijgen waar ze elkaar kunnen inspireren, motiveren, … en waar alle actoren visies, ideeën en informatie kunnen uitwisselen.

Bruggen bouwen blijft deel van het DNA van Young Talent in Action. Jongeren helpen om hun professionele toekomst in eigen handen te nemen, is van cruciaal belang. Net als het stimuleren van de wisselwerking tussen jongeren en de wereld van werk, het onderwijs en het beleid – de politiek dus.

Dat kan niet zonder concrete acties: informatie uitwisselen, ervaringen delen, inspiratie en hefbomen bieden, … YTiA XXL – inderdaad, we groeien uit onze kleren – is zo’n dynamisch kruispunt. Op 21 oktober 2019 verzamelen jongeren een hele dag in BOZAR om er hun eigen toekomst in handen te nemen. Ze krijgen er een pak concrete informatie over de beroepen van de toekomst en de arbeidsmarkt. Ze leren er hun hard en soft skills ontdekken en aanscherpen, kunnen speeddaten met CEO’s en HR-verantwoordelijken van grote Belgische ondernemingen en ondernemers van hun eigen generatie ontmoeten. Maar bovenal hun parcours en verhalen delen met leeftijdsgenoten.

Dat is trouwens precies wat onze 250 YTiA Ambassadors dagelijks doen. Ze versterken hun ervaring, kennis, competenties en professionele netwerken en delen die vervolgens via de community op de events die Young Talent in Action het hele jaar door organiseert. Tegelijk vormen ze voor de andere stakeholders een waardevol klankbord. Door te investeren in zichzelf en in hun toekomst verbreden ze niet alleen hun eigen horizon, maar ook die van Young Talent in Action.

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.