4 jongeren bij Arctiris

Young Talents proeven van de ‘Action’ bij Actiris

Met beide handen grepen Agim (18), Kevin (21), Marthe (19) en Lieven (25) de kans om een dag lang bij Actiris aan de slag te gaan. Met zo’n echt-werk-ervaring geeft Actiris, dat werklozen vormt en begeleidt, jongeren de kans ervaring op te doen en het potentieel van de arbeidsmarkt te ontdekken.

Elk jong talent mocht vooraf zelf kiezen in welke job ze wilden meedraaien: woordvoerder, communicatieverantwoordelijke, jobcoach, adviseur-psycholoog werkbegeleiding, administratief medewerker, enz. Telkens kregen ze een jonge werknemer van Actiris als buddy.

Joey, communicatiemedewerker bij Actiris, nam Agim (18) onder de arm. Agim was vooral geïnteresseerd in de werking van een groot bedrijf. En leerde die dag alles over het verschil tussen externe en interne communicatie. Het duo sloot de samenwerking af met een korte brainstormsessie over een aankomend event.

YTiA-ambassador Lieven (25) wil over tien jaar graag zijn eigen onderneming hebben, die net zoals Actiris mensen aan een job helpt. Lieven werkt buiten zijn studies ook als journalist en liep bij Actiris mee met woordvoerder Jan Gatz. Zo leerde hij de andere kant van de microfoon beter kennen en de mediastrategie van Actiris begrijpen.

Win-win

Kevin (21) trekt zich de jeugdwerkloosheid in Brussel sterk aan. Er wordt volgens hem nog te weinig aandacht aan besteed. Bij Actiris zag hij hoe moeilijk of complex de werkelijkheid wel is. Kevin studeert rechten en ambieert misschien wel een politieke loopbaan. Zijn bezorgdheid over jongeren is alvast een prima vertrekpunt. Succes Kevin!

Ook Marthe (19) ten slotte had een stevige motivatie voor haar werkdag bij Actiris. Ze studeert psychologie en moet binnenkort haar afstudeerrichting kiezen. Ze denkt aan bedrijfs-en organisatiepsychologie en wilde wel eens zien wat zo’n job in de praktijk inhoudt. Ninke werkt als adviseur-psycholoog bij Actiris en bereidde samen met Marthe een aantal sollicitatiegesprekken voor. Tot en met de evaluatie van de motivatiebrieven.

De vier young talents waren meer dan enthousiast over het project. En dankzij de gedreven inbreng van de jongeren stak ook Actiris heel wat op. Kortom, de dag was een heus win-winverhaal voor alle deelnemers.

Meer? Bekijk hier de video’s waarin Agim, Kevin, Marthe en Lieven hun ervaring bij Actiris delen.

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.