Workshop at BDO

Zelfkennis is het begin van ... een job die bij je past

Om de juiste job te vinden, moet je ook (en vooral!) jezelf kennen. Op donderdag 24 oktober kregen een tiental jongeren met de hulp van BDO en Young Talent in Action de kans om te ontdekken wie ze echt zijn, tijdens een workshop op basis van
3 persoonlijkheids- en vaardigheidstests.
Onze collega Mathilde was er ook bij en doet haar relaas over deze leerrijke namiddag bij BDO in Zaventem.

“Om rustig te beginnen hebben we eerst met z'n allen samen geluncht. Zo konden we elkaar wat beter leren kennen en kon iedereen even uitleggen waarom hij of zij meedeed aan de workshop.

Om 13.15 u. begonnen we dan aan het echte werk. Allereerst maakten we kennis met Anne-Sophie Melis, die de workshop in goede banen leidde. Anne-Sophie is manager van het Human Capital-team bij BDO. Ze staat in voor de aanwerving van nieuwe werknemers, ontvangt ze op hun eerste dag en ziet toe op hun professionele ontwikkeling. Ze geeft ook workshops en is bevoegd voor de evaluaties. En dat is niet alles. Anne-Sophie beheert ook alles wat business development aangaat: prospectie, netwerken enz. Je mag dus gerust stellen dat ze helemaal thuis is in persoonlijkheidstests en in recruitment in het algemeen. Kortom, we waren in goede handen! 😉

Na de kennismaking vertelde Anne-Sophie ons wat meer over BDO, en dan was het tijd voor actie. We gingen meteen over tot de essentie, aan de hand van een bijzondere opdracht: een zo hoog mogelijke toren bouwen met niets meer dan 20 ongekookte spaghettislierten, 30 cm kleefband, 30 cm touw, een schaar en een marshmallow (die verplicht boven op de toren moest komen). Om die uitdaging te volbrengen, werden we opgesplitst in twee teams. Tijdslimiet: 18 minuten! Een van de teams slaagde er binnen die tijd zowaar in een vrij hoge én vooral stabiele toren te maken. Niet zo in mijn team, onze toren bleef niet echt overeind... (al deed iedereen wel enorm zijn best).

Maar goed, hoe kwamen beide teams tot hun resultaat? Dat onderzochten we in groep! Door de oefening leerden we dat niet iedereen op dezelfde manier werkt en denkt wanneer we een dergelijke uitdaging krijgen voorgeschoteld. De ene gaat voor de strategische aanpak en neemt de tijd om na te denken over de beste werkwijze, terwijl de andere eerder de 'learning by doing'-benadering verkiest en zich meteen op de opdracht stort: proberen, falen en herbeginnen, tot het verwachte resultaat er eindelijk is. We ontdekten ook hoe belangrijk het is dat je voeling hebt met de cultuur van het bedrijf waarvoor je wilt werken. Als je de waarden deelt van de onderneming waar je aan de slag bent, dan is dat enorm bevorderlijk voor je ontplooiing en je productiviteit.

In het tweede deel van de workshop kregen we dan eindelijk de resultaten van de 3 persoonlijkheidstests die we vooraf hadden moeten invullen! Als voorbereiding op de workshop moesten we immers 3 tests afleggen: een persoonlijkheidstest (APPS - Appreciative Professional), een motivatievragenlijst (PROMS - Personality Survey Professional Motivation Survey) en een test over de sociale vaardigheden (SJT - peilt naar het situationele beoordelingsvermogen). We waren dan ook heel benieuwd naar de resultaten. Sommige resultaten waren toch wat verrassend, terwijl andere ons gedrag perfect in woorden vatten. Wat ons vooral duidelijk werd, is dat er geen goede of slechte persoonlijkheden bestaan, dat het er vooral ging om jezelf wat beter te leren kennen, en dat de tests in het kader van een sollicitatiegesprek kunnen helpen om uit te maken of je profiel al dan niet aansluit bij de bedrijfscultuur en bij de vacature.

Tot slot antwoordde Anne-Sophie nog op vragen van de jongeren over de verschillende aspecten van een aanwervingsgesprek. Een paar voorbeelden: Hoe praat je over je sterke en zwakke punten? Zijn e-mails een goeie manier om te solliciteren? In hoeverre kan en mag je solliciteren voor een job wanneer je niet over de vereiste ervaring beschikt? 

Een heel verrijkende namiddag dus voor deze 10 jongeren, die binnenkort de arbeidsmarkt opgaan! Nog eens bedankt aan BDO voor de organisatie van deze workshop en voor hun betrokkenheid bij Young Talent in Action. En bedankt aan alle jongeren voor hun deelname!” 😉

Mathilde van het YTiA-team

Word YTiA Ambassador!

Young Talent in Action: elke jongere zonder job is er een te veel.

    Word YTiA Ambassador!
    Word YTiA Ambassador!

Password reset instructions will be sent to your registered email address.